MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ciasto parzone nadziewane kremem i polane roztopioną...
fot. pixabay.com/blandinejoannic

Bagietki, croissant i foie gras dla smakoszy. Kuchnia francuska według Taste Atlas. Zobacz 10 najpopularniejszych dań z Francji

5. Eklery

Ciasto parzone nadziewane kremem i polane roztopioną czekoladą jest jednym z symboli francuskiego cukiernictwa. Nazwa ekler określa błyskawicę i prawdopodobnie oznacza podobieństwo jej blasku z połyskiem bijący od polewy czekoladowej.

Zobacz również

Mocno polało i powiało, ale na szczęście nie było szkód

Mocno polało i powiało, ale na szczęście nie było szkód

Mecz Polska - Nowa Zelandia w katowickim Spodku - zobacz ZDJĘCIA

Mecz Polska - Nowa Zelandia w katowickim Spodku - zobacz ZDJĘCIA

Polecamy

Zapomniana zupa, gotowana przez nasze babcie. Dodawały do niej zaskakujący składnik

Zapomniana zupa, gotowana przez nasze babcie. Dodawały do niej zaskakujący składnik

Droga S3 niemal gotowa. Co czeka kierowców po czeskiej stronie?

Droga S3 niemal gotowa. Co czeka kierowców po czeskiej stronie?

Gdzie wyrzucić stary tusz do rzęs, a gdzie dezodorant? Rozwiewamy wątpliwości

O TYM SIĘ MÓWI
Gdzie wyrzucić stary tusz do rzęs, a gdzie dezodorant? Rozwiewamy wątpliwości